Saame tuttavaks Kristiga

Jaga:

Kristi on olnud osa Finbite’i meeskonnast ligi 10 aastat ja selle ajaga näinud ning saavutanud nii mõndagi. IT taustaga konsultandist on saanud Andmetuvastuse osakonna juht, kes panustab igapäevaselt digiteerimise teenuse arendamisesse ja Finbite süsteemide mugavamaks muutmisesse. Lisaks isiklikule arengule on Kristi näinud ka ettevõtte kasvamist läbi 8 erineva juhi ja vähemalt 3 brändinime. Kuigi suur osa ta tööpäevast möödub digimaailmas, ei ole ta kaotanud ka oma lähedast sidet vee ja loodusega.

Kuidas jõudsid oma karjääriga Finbite’i?

Peaaegu 10 aastat tagasi kirjutas mulle Messengeri minu endine klassikaaslane, kellega käisime koos Mainori koolis IT-d õppimas. Küsimus oli, kas ma tean kedagi, kes otsib tööd ja jagab ka arvutiga töötamisest pisut rohkem, kui tavakasutaja. Kuna olin tol hetkel parasjagu tööotsingul, siis minu vastus oli: ”Mina 😊”. Sealt edasi arenesid sündmused juba väga kiirelt. Järgmisel päeval läksin saama koolitust tulevasteks tööülesanneteks. Töövestlus toimus ettevõtte juhiga telefoni teel – puhas formaalsus, kuna ta tegelikult usaldas juba töötaja valikut, kes mind soovitas. 

Mida sa täna Finbite’is teed?

Täna olen Andmetuvastuse osakonna juht. Minu osakonna ülesandeks on tagada klientidele võimalikult kvaliteetne andmetuvastuse ehk digiteerimise teenus. Seoses sellega nõustan kõiki, kellel tekib küsimusi antud teema kohta. Nii ettevõtte siseselt oma töökaaslasi ja tiimi, kui ka ettevõtte väliselt kliente ning partnereid. Osakonna juhina vaatan üle ka tööprotsesse, kas on seal midagi paremaks ja kiiremaks teha. Ühesõnaga käed-jalad on tööd täis ja ega kõike ei jõuagi siia üles loetleda. 

Milliste tööalaste saavutuste ja arengute üle tunned erilist uhkust?

Kindlasti olen uhke, et minust on saanud osakonna juht. Mul on veel palju õppida, kuid see on olnud siiani väga põnev kogemus. Tööalaste saavutuste osas olen uhke, et tänu tehtud ettepanekutele on andmetuvastuse korraldus ja reeglid kõigi osapoolte jaoks selgemaks muutunud. Lisaks on õnnestunud väga palju ära teha selle nimel, et meie keskkond oleks nii klientide kui ka andmesisestajate jaoks oluliselt parem ning mugavam. 

Räägi mõnest naljakast juhtumist või olukorrast, millega oled tööl silmitsi seisma pidanud.

10 aasta jooksul olen näindu väga palju erinevaid olukordi. Mind ajab alati naerma, kui mõtlen, et alustades siin ettevõttes (siis nimega Eesti E-arvete Keskus OÜ), ei osatud mulle päris pikka aega välja mõelda ametinimetust. Alguses olin konsultant, aga see ei kirjeldanud kuidagi minu tööd. Kuna minu tööülesanded olid väga erinevad ja hõlmasid endas mitmete osakondade tegevusi, siis olin selline Hunt Kriimsilma moodi tegelane. Lõpuks sai minust tootehaldur, aga selle nimeni jõudmine võttis ikka mõned aastad aega.

Kristi üllatamas kõiki oma Disc Golfi oskustega esimesel Finbite Disc Golf turniiril.

Millised tähtsad arengud ootavad veel ees või mida tahaksid tööalaselt kindlasti ära teha?

Praegu on käimas mitmete põnevate ettevõtmiste lõppfaas. Suurim ja olulisim neist on Omniva süsteemidest eraldumine. Omniva Arvekeskusest sai iseseisev Finbite juba mõned aastad tagasi, kuid kliendid on seni endiselt kasutanud Omniva näoga arvelahendusi. See seos kahe ettevõtte vahel on olnud klientidele seni pisut segane. Usun, et see tehnoloogiline eraldumine, mis jõustub juba 16. juunil, on väga kasulik nii meile, kui ka klientidele.

Mis sul peale tööpäeva silmad särama paneb?

Minu silmad paneb särama looduses viibimine ja heade sõpradega kokku saamine. Olen õnnelik, et mul on lapsest saati olnud võimalus olla looduskaunitele kohtadele lähedal – kasvasin üles mere ääres ja vanavanemad elasid maakohas, kus oli palju metsa ümber. Ja tänaseni on säilinud harjumus, et kui olen pinges, siis lähen loodusesse – mere äärde või metsa.

Minu lemmikloom on küll krokodill, aga alligaatoriga pildile saada oli lähim võimalus sellele.

Mind võib suvisel ajal ka päris tihti jalgrattaga liikumas näha – mitte väga linna vahel, vaid ikka pikemaid maid sõites ja avastades piirkondi linnast väljaspool.

Ma armastan vett. Väga võimalik, et see on mere ääres üles kasvamise kõrvalmõju. Kui oleks võimalik, siis ma veedaks terve päeva vees ja vee all. Eriti põnev on siis, kui seal on ka elu, mida jälgida saab. Snorkel-toru ja mask on alati kaasas, kui mõne veekogu äärde minek on.

Jaga:

Viimased uudised